- This event has passed.
Vettä vastuullisesti – Elintarviketeollisuuden mahdollisuudet
27.1.2022 | 09:00 - 12:00
Vesi on yksi keskeisistä tekijöistä elintarviketeollisuudessa, joko raaka-aineena tai osana prosessia. Satakunnassa elintarviketeollisuudella on merkittävä rooli, sillä maakunnan alueella sijaitsee useita vesi-intensiivisiä elintarvikkeiden jalostuslaitoksia. Elintarviketeollisuudella on paljon mahdollisuuksia kehittää prosessejaan ja teknologioitaan vesivastuullisesti erilaisilla ratkaisuilla. Suljetut vesikierrot ovat tärkeä teknologinen ratkaisu vastuulliseen vedenkäyttöön ja ne saattavat tulevaisuudessa olla yrityksille hyvin merkittävä kilpailukyky. Suljetuilla vesikierroilla yritys voi vähentää kokonaisveden- ja energiankulutusta merkittävästi. Kierrätysvesien käyttö on kuitenkin tarpeen suunnitella huolellisesti tuoteturvallisuuden vuoksi ja tämän vuoksi yritysten onkin tärkeää myös tunnistaa ja hallita omat vesiriskinsä.
Elintarviketeollisuuden vesivastuullisuus ja sivuvirtojen hyödyntäminen on tärkeä osa yritysten yhteiskuntavastuuta ja riskienhallintaa. Samalla se antaa yrityksille maine- ja kilpailuetua. Webinaarissa esitellään elintarviketeollisuuden vastuullisen vedenkäytön mahdollisuuksia, teknologisia ratkaisuja veden käytön vähentämiseksi ja tehostamiseksi sekä uusia innovaatioita elintarviketeollisuuden sivuvirtojen hyödyntämiseksi.
Ilmoittautumislinkki ja ohjelma tilaisuuteen: https://www.lyyti.fi/reg/Vetta_vastuullisesti
OHJELMA
9.00 | Avaussanat ja Laatuvesi-hankkeen esittely |
9.15 | Vesivastuullisuus – yritysten vesiriskien hallintaa ja jaettujen vesihaasteiden ratkaisua, Erikoistutkija Suvi Sojamo, SYKE |
9.40 | Elintarviketuotannon ravinnepitoiset jätevedet ja niiden käsittely, Tutkija Marja Lehto, LUKE |
10.05 | Näkökulmia vesikiertojen sulkemiseen |
10.30 | Tauko |
10.40 | Yrityspuheenvuoro, Toimitusjohtaja Marko Lauraeus, Betulium Oy |
11.05 | Yrityspuheenvuoro,Tuotepäällikkö , Christian Berner Oy |
11.30 | Elektroflotaatio ja sen käyttömahdollisuudet elintarviketeollisuudessa, Tutkija Suvi Simpanen, Helsingin yliopisto |
11:55 | Yhteenveto ja lopetus |